Kött


Proteins

Fläskfilepasta

Lätt och ganska halvdyrt men gott, så man kan äta det typ varje dag i en vecka.

DSC_0054Recept för typ 4 pers (eller två kroppsbyggare)

400g fläskfilé
10st champinjoner
4st vitlöksklyftor
Massa smör och olja
Salt o peppar
3dl créme fraiche (eller 6dl om jag får bestämma)
1kruka med färsk basilika
1st citron som du ska riva skalet av
Parmesanost
300gr tagliatelle eller annan pasta
Ruccola
Coctailtomater
Gurka (2st så du kan äta en)

Tillagning

1. Fila fläskfilén, skär den sedan i lagom stora bitar som du kan tugga. Skiva champinjoner och hacka ner vitlöksklyftor.
2. Bryn fläskfilen i pannan i smör och olja på ganska hög värme så det inte vätskar och kokar för mycket. Tillsätt champisarna och fräs ihop.
3. Sätt på vatten till pastan.
4. Salta, peppra och släng ner vitlöken.
5. Finhacka basilikan och lägg ner den i pannan.
6. Riv ner citronskal och lägg i kräm fräschen.
7. Koka pasta!
8. Servera med massa parmesan, tomater o sånt.

Ät och drick cider från Herrljunga.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s